Friday, 28 September 2012

krim ibu putih dan set krim malam dan siang

          SINCE 2012 IN COSMETIC INDUSTRY

NOW,THERE'S NO SECRET OF BEAUTY

Pertanyaan

Nama : Tahir Bin Janna
No H/p/ whatsapp : 0198417520
facebook :  Pembekal Ibu Collagen
email fb :pembekalsabun@yahoo.com



membekal produk kosmetik dalam bentuk kilo dan yang dah pack untuk dijenamakan semula
produk terbaru Aug 2014

set AdrA cosmetic

set terbaru dgn formula terkini : kami juga membekalkan tanpa sticker utk di labelkan sticker anda dan mengubah kepada bekas yg anda pilih .

 Pencuci kojic : berasaskan kojic atau extract betik yang amat membantu dalam proses pembersihan dan pemutihan 

Krim siang : BB cream ini mengandungi SPF 20 ( sunblock protect Factor selama 20 jam). menjaga kelembapan kulit dan tampak lebih sekata dengan tona kulit semula jadi anda 

Krim malam : memutihkan dan menghilangkan jeragat pada kulit yang bertindak pada waktu malam .

Toner : digunakan selepas membasuh muka utk menanggalkan kulit -kulit mati serta mampu menghapuskan jerawat 

SET INI BERHARGA RM70-100 UTK DIPASARKAN.
HARGA PEMBORONG  = 1 SET = RM50
                                        2 SET = RM90
                                        3-10 SET = RM40/SET
                                       11- 50 SET = RM37/SET
                                        51- 100 SET = RM35/SET


kami menerima tempahan dalam kuantiti yang banyak dan special request untuk anda seperti bahan, warna dan pewangi 



Senarai Produk kosmestik 

NEW PRODUCTS
krim Ibu putih Strawbery



Sekilo RM 390/kg 
RM15/pcs  (isi 15g)
Sabun ibu putih strawbery =RM10/pcs RM55g







Seaweed skin care = Borong RM35/set minima 5 set
whitening Body Lotion = 50ml 
Whitening Body scrub =170ml
Night Cream = 10g
Day Cream =10g
facial Soap = 60g


Sabun seaweed (Pink) RM4/pcs 
Milky soap putih = RM2.5/pcs  .Borong 50 pcs RM2/pcs
Milky soap Pink = RM 2.5/pcs . Borong 50 pcs RM2/pcs
Sabun kolagen (purple) = RM3.5/pcs 

Dari Kiri
Krim Ibu putih (pure) = RM370/kg ,RM 1750/5kg ,  RM3300/10kg
Krim Siang = RM350/kg , RM5/pcs (10gram) Borong RM4/pcs
Krim Malam = RM350/kg , RM5/pcs (10gram) Borong RM4/pcs
Whitening body lotion = RM90/kg , RM6/pcs (50 grm)..Borong RM5/pcs 

Kami tidak membekal sticker dan bekas kepada anda yang membeli dlm bentuk kilo .
 Jenama anda kreativiti anda :)  

NeW Set ..AdrA Skincare

 Harga Borong
RM30/ PER SET(minima 5 SET)
Harga Borong
50 pcs keatas  :RM8/ per pc
20-49 pcs         : RM9 /per pc
5-19  pcs          :RM10/per pc

Harga Borong
50 pcs keatas  :RM8/per pc
20pcs keatas   :RM9/per pc
5-19 pcs            :RM10/per pc




 Harga Borong

50 pcs keatas  :RM8/per pc
20pcs keatas   :RM9/per pc
5-19 pcs          :RM10/per pc


Harga Borong
50 pcs keatas  :RM6/per pc
20pcs keatas   :RM7/per pc
5-19 pcs          :RM8/per pc


HOT ITEMS !!! KRIM IBU PUTIH



kami membekal krim ibu putih pure tanpa pewangi/lotion/krim tambahan dalam bentuk kilogram

RM370/kg .. jika nak lebih 5kg silakan hubungi saya untuk runding harga..


Tempahan maksima sebanyak 50kg/sehari. kami bertanggungjawab jika barang yang sampai dalam keadaan yang pecah (walaupun kesilapan pos laju) :) 

sedikit penerangan ibu putih :-

ibu putih adalah extract sengkuang dan anggur yang menjadi bahan asas kepada produk pencerahan seperti krim dan lotion . ia boleh di gunakan dengan mencampur lotion atau krim yang sedia ada utk bertindak sebagai produk whitening . Tidak perlu terlalu kerap untuk menggunakan sudah memadai.

jika anda ingin mencipta jenama anda sendiri, silakan hubungi saya 0198417520 (tahir janna)

Cara penggunaan krim ibu putih :

oleh kerana krim ibu putih adalah bahan asas whitening, maka ia boleh dicampur dgn mana2 krim.  namun saya cadangkan anda gunakan bersama krim malam untuk bahagian muka dan lotion untuk bahagian badan . cuma perlu campur sedikit sahaja 10% .sudah memadai .

Krim ibu putih asli atau fake ?

Ramai yang kurang faham mengenai hal ini .  Krim ibu putih yang saya supply ada pure belum dicampur dengan krim/lotion/pewangi tambahan . Namun ada agent yang membuat jenama semula mencampurkan dengan krim/lotion/pewangi kegemaran mereka sebagai trade mark jenama mereka . oleh itu anda harus la mengetahui bau krim ibu putih yang pure dan yang telah di campur dgn bahan lain .
Ia nya tetap asli bukan tiruan cuma tidak mengandungi 100% krim ibu putih. Jika ada mana-mana pihak menyatakan krim mereka adalah original dan orang lain tidak , sila minta gambar dan alamat kilang mereka sebagai bukti mereka adalah pengeluar asli krim ibu putih. Jika tidak ia hanya persaingan perniagaan yang tidak sihat .


NEW PRODUCT THIS SEPTEMBER

SERUM RUMPAI LAUT + VIT C


Serum muka rumpai laut + vitamin C ini berfungsi sebagai Anti penuan yang membantu menghilangkan garisan halus, kedutan , merawat masalah kulit seperti jerawat dan jeragat . Digunakan diawal pagi selepas mencuci muka anda

jom tonton seketika bagaimana menggunakan facial serum



Cara Penggunaan Serum yang Betul :

1. Bahan-bahan aktif menembusi lebih baik apabila kulit yang bersih, dihangatkan dan sedikit lembab , jadi , adalah lebih baik jika anda mencuci muka terlebih dahulu dgn pencuci muka.

2.Sapukan tuala panas lembap ke muka anda perlahan-lahan untuk membuka liang dan biarkan kulit sedikit lembab.
3.Spray serum sedikit di seluruh muka anda dan sapukan dengan lembut dengan tangan anda.

4 Tekan lebut ke muka anda.Jangan tarik atau gosok kulit dengan kasar

5. Walaupun serum masih basah selepas menggunakan perlahan-lahan sapu permukaan wajah anda dengan jari anda untuk setengah minit. Anda boleh menggunakan semua jari kedua-dua tangan anda di kedua-dua belah muka anda dengan lembut.

6. Tindakan menoreh menggalakkan serum untuk menenggelamkan sepenuhnya ke dalam lapisan kulit yang lebih dalam sejauh mana ia mampu untuk pergi.

7.Jika anda merasa apa-apa sensasi cucukan apabila anda menggunakan serum - jangan bimbang,ia adalah tanda -bahan aktif dalam serum semakin masuk ke kulit anda . 

8. Biarkan serum kering sepenuhnya dalam masa 5 minit jika anda ingin menggunakan pelembab muka anda sebelum menggunakan makeup .
FUNGSI 
Serum muka rumpai laut - berfungsi utk merawat kulit bermasalah 

Harga  =  RM15/pcs @ RM450/liter


Eye cream = menghilangkan eye bag , kehitaman bahagian mata, kedutan bahagian mata  = RM5/pcs @ RM350 /KG




MEMPERKENALKAN PRODUK BARU DARI KAMI APRIL 2013

seaweed whitening cream murah


whitening cream (day) - RM50/10pcs (10gram) -net weight

whitening cream(night) - RM50/10pcs ( 10gram) net weight

Seaweed facial soap - RM 40 /10 pcs (60gram) net weight



Minima pembelian adalah 10 pcs 


HARGA BORONG

         whitening Cream  day/night =50 pcs  ke atas RM4/pcs 
        Seaweed facial soap = 50 pcs ke atas RM3.5/pcs
        whitening Cream unpack = RM 350 /1kg (utk 100 pcs)
Krim ibu putih = RM400/1kg (utk 100 pcs)

FREE POS LAJU
   


pembekal sabun rumpai laut murah
Last Version Sabun Pmc  Sedia di jual Pada April 2013 

seaweed whitening cream pmc murah

Last Version Krim PMC siang dan malam

pembekal sabun rumpai laut murah


krim rumpai laut

JOM JADI PENGEDAR KAMI !!!  DAPATKAN SPECIAL PRICE ..


Testimoni :- Wajah putih dgn tona semulajadi dalam masa seminggu..menghilangkan jeragat dgn cepat 

MEMPERKENALKAN PRODUK TERBARU DARI KAMI ..SEAWEED WHITENING LOTION 


takkan nak muka jer putih :) .. nanti org lihat pelik jer.. so kami memperkenalkan kpd anda..lotion whitening ,alami kewangian yang berpanjang ..mampu memutihkan kulit anda dalam masa seminggu.

sesuai disapu pada bahagian kulit lain selain muka .
mampu merawat penyakit ringan kulit seperti gatal -gatal, kurap, ekzema ,dan kulit kekeringan

HARGA = RM6/PCS (50 gram).. MINIMA ORDER 10PCS (FREE POS)
Harga se kilogram = RM90/kg 













Bil Pos pada bulan october 2013 sebanyak RM14k tunaaaiiiii..
So kpd customer yg fisrtime nak berurusan dgn saya.. jgn risau ..saya penjual yang betul..bukan tipu punya.
saya berdaftar dengan pos malaysia :)





jom layan sepintas lalu untuk kenali khasiat rumpai laut bersama nona TV3


Kami membekal rumpai laut kering atau seaweed yang juga dikenali sebagai  Ibu collagen , sea bird nest , atau pure marine collagen dari semporna sabah .



PROMO RUMPAI LAUT UTK APRIL SAHAJA
RM160 /10 KG FREE POS UDARA UTK GRADE AA DAN AAA
       
             HARGA IBU COLLAGEN

         PACKING 100 GRAM
               GRADE A               GRADE AAA
               RM2.5/PAKET                  RM2.5/PAKET
kos pos laju sabah - semenanjung malaysia = RM13 /kg
Kos pos udara sabah -semenanjung malaysia = RM5/kg

kos pos laju sabah - sabah  = rm10.00/kg
kos pos udara sabah-sabah = RM5/kg

*Tempahan Minuman sebanyak 10 pek (1kg)
* HARGA BORONG 100 PAKET = RM2.00/PAKET (GRADE AA)
* HARGA BORONG 100 PAKET = RM2.00/PAKET (GRADE AAA)



         TIDAK BERPACKING

GRADE A               GRADE AAA
               RM17/KG                   RM17/KG
kos pos laju sabah - semenanjung malaysia = RM13 /kg
Kos pos udara sabah -semenanjung malaysia = RM5/kg

kos pos laju sabah - sabah  = rm10.00/kg (sehari dua sampai)
kos pos udara sabah-sabah = RM5/kg (seminggu lbh sampai)


* HARGA BORONG 10 KG keatas = RM15/kg (GRADE AA)
* HARGA BORONG 10 KG keatas = RM15/kg (GRADE AAA)

KAMI MENYEDIAKAN JAMINAN BELI BALIK SELEPAS 3 BULAN JIKA :
1. RUMPAI LAUT MENGALAMI KEROSAKAN ATAU BERKULAT
2 . TIDAK MAMPU MENJUAL DAN INGIN BERHENTI UNTUK BERNIAGA
 (UTK PEMBELIAN 40KG SAHAJA)








Selain itu, saya juga membuat penghantaran melalui MasCargo..minimum tempahan 100kg
RM13 /kg ..kos kargo RM6/kg ..TAPI KALAU 200KG Kos kargo hanya RM3/kg..
Yang bestnya, dapat pada hari yang sama, tapi kena amik kat airport :)



 KEISTIMEWAAN PURE MARINE COLLAGEN :
  • Nilai nutrisi kolagen ni 10 kali ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu 
  • Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit) 
  • 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2 
  • Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan PH bernilai 7.6 
  • Di tanam secara organik,bebas 100% daripada bahan kimia



Cara Menyediakan 



1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali dan Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman 



2. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan 




3. Campur dengan 1.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus 











4. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) – simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker 

ibu collagen ini sedia untuk dimakan/minum dengan cara selera anda . 
cadangan : Campurkan dengan jus minuman anda atau makan begitu sahaja :)



Cara Pengambilan : 
  1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur) 
  2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah 
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =) 


Cara Membuat Masker : 



  1. Cuci muka 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas 
  2. Sapu rata gumpalan kolagen tadi di muka (sangat bagus dibuat setiap hari) 
  3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci 

PERHATIAN : 
  • Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein sebab semua tu boleh menyerap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita.. 
  • Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum & lebih cepat! banyakkan minum air kosong.. 



Kebaikan Kolagen Asli 

  • Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON, 
  • Peningkatan PAYUDARA 
  • Anti-bakteria, 
  • Membuang TOKSIN 
  • Menghilangkan SEMBELIT 
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension 
  • MENCANTIKKAN KULIT, 
  • MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan) 
  • Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT) 
  • Menormalkan fungsi kelenjar tiroid 
  • Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, 
  • Mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT 
  • Membantu meningkatkan METABOLISME 
  • Meningkatkan fungsi stomatch 
  • Membantu menghapuskan nefritis, Artritis, basal 
  • Menguatkan saluran darah, menguatkan sendi, kecacatan kolagen, darah
badan dan purpura haemorrhagica 

Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu 
  • Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR SLIM UP abdomen dan
PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang 

  • Mencegah ANEMIA Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen
serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya 



CUBALAH SENDIRI DAN ANDA TIDAK AKAN MENYESAL ~

100% PURE COLLAGEN MARINE (100% IBU COLLAGEN ASLI)


HUBUNGI KAMI :

TEMPAH SEKARANG UNTUK MENJADI PEMBORONG DIKAWASAN ANDA : 0198417520 (TAHIR)
FACEBOOK :  HIR ONEBUCKS
EMAIL : onebuckscafe@gmail.com



cam ni lah kalau nak gi ambil rumpai laut kat pulau.. makan masa30 minit pakai speed bot



ha.. ni yang saya cari selepas naik bot 30 minit .. :)


Our Company.. seriously in seaweed industry


hasil laut :)


Stok rumpai laut  selepas di steam

Best view  :)


Penghantaran menggunakan perkhidmatan Pos Malaysia


Coretan ku mengenai rumpai laut atau ibu kolagen



Byk sangat keratan akhbar dan liputan berita sejak jabatan pertanian fokus kepada industri rumpai laut ni. kita sebenarnya jauh tertinggal dalam industri ini, yang kita tahu dulu, tanam dan eksport ke china, china proses jadi produk, kita import semula . 1001 produk memerlukan rumpai laut termasuk bahan letupan sehinggalah gel rambut ..kini lebih ramai berminat utk memakan dalam bentuk semula jadi yang menjadi gelaran ibu kolagen ..

Grade AAA (80-90% mempunyai khasiat sama seperti yang segar)


Rumpai laut grade AAA  purple berkualiti . saya hanya pilih rumpai laut berkualiti sahaja utk customer



Dah banyak Pos rumpai laut , saya menang peraduan Pos dan menang .. :) Alhamdulillah 


kualiti lebih di utama kan ..  :)


keratan Akhbar berita harian 15 hb april 2013 mengenai khasiat dalam rumpai laut

Apa komen dari pembeli ?
\






Banyak lagi.. cuma ni jer la bg display :) dont wory deal wif me ..


kat sini, pasar2 minggu, mesti jumpa punya gerai jual rumpai laut segar ..rm20/bakul ..so ni nak panggil grade apa? AAAAA byk sangat A nya ..(main2 jer :P)


jalan lagi sikit, sorg makcik jual hasil pmc,, masker, dadih, jelly, minuman pmc, pmc kering pun ada gak


Mulanya nak buat besar2an sabun Rumpai laut.. buat utk guna sendiri jer la.. tak cukup tangan nak handle pmc..


satu lagi produk baru.. Seaweed whitening cream  ..mmg berkesan .. nak jadi pemborong ..?cntc saya

terpampang di sebuah kedai hasil laut ..Org cina gelar sea bird nest, org melayu gelar pure marine collagen..


sekian saja utk hari ni.. nanti saya sambung celoteh saya.. nak bertanya lebih baik sms terus 0198417520 :)

Salam niaga :) hari ni sabtu, dapat gak rest asyik menghadap rumpai laut jer. hari ni saya nak update lebih detail mengenai grade AA (putih)


Rumpai yang segar dari laut ada beberapa variety yang di komesialkan di antara nya Brown cottonii , Green cottonii , flower , Durian -Durian, flower dan macam2 lagi ..


10 jenis variety rumpai laut yang di komersialkan 



ni contoh Green Cottonii dan Brown cottonii ..

Tak kiralah variety hijau atau coklat , jika pengeringan dilakukan melalui kaedah steam , rumpai laut yang terhasil akan menjadi putih ..so , jangan keliru .. sebab tu kekadang stok yang anda dapat ada yg panjang, ada halus ada yg mcm brocoli (pendek2 ) . ia berbeza kerana variety dari laut yg berbeza , cuma di keringkan melalui proses yang sama iaitu kaedah steam tetap menghasilkan warna putih .


ada yang tanya, putih ke kuning yang bagus? ok , grade AA mempunyai fasa .. kalau stok baru masih berwarna putih , beberapa mingu kemudian beransur menjadi kuning , dan lama2 kelamaan coklat keemasan ..so semakin putih semakin baik menunjukkan stok itu masih baru ..namun khasiat masih sama . Dan sebenarnya, yang dipasarkan secara komersial ke luar negara adalah grade AA kerana bersih dan mudah utk di hasilkan tidak bergantung dgn keadaan cuaca seperti penghasilan warna ungu 


GRADE AAAA (sapa la yang bertanggungjawab letak sampai 4huruf A ni .. :)



Rumpai hidup atau segar ni mmg colour hijau.. dari variety green cottonii, tapi kalau di keringkan kaedah steam , tetap berubah menjadi putih , kalau dijemur macam kain dibawah matahari , tetap berubah menjadi ungu .. so, yang claim hijau grade AAAA ? 

yang claim AAAA tu sbry purple yang tak sempurna, ni la grade aaaa selepas di rendam


Nilah Grade AAAA yang mereka katakan hijau selepas direndam .wal hal hanya tinggal btg jer hijau dlm 10% .. yang lain tangkai colour ungu muda dan putih .. terus terang , disebabkan bisnes mereka claim ni grade aaaa lebih baik dari ungu dan putih, jual lebih mahal, walhal harga murah jer .. saya sendiri segan nak jual dgn customer .. 

ok la , cukup setakat hari ni .. nanti sambung lagi cerita mengenai rumpai laut ni :)

FAQ mengenai seaweed

1.Mana lebih baik pmc ungu atau putih ?
- kedua2 ada kelebihan , putih kurang bau laut dan agak bersih berbanding ungu.tapi ungu lebih berkhasiat disebabkan proses pengeringa secara semula jadi yg dapat mengekalkan khasiatnya 70-80%

2. mcm mana rumpai laut boleh berkulat?
- kulat muncul apa bila keadaan lebab yang terkurung . apabila pmc di pack dalam keadaan lembab, kulat tumbuh dalam masa 1-2 minggu . so packing hanya yang kering :)

3. masih boleh makan ker yang dah berkulat?
- boleh , hanya rendam beberapa saat air panas, kulat akan hilang dan rendam seperti biasa . note : cendawan merupakan sejenis kulat , jgn takut  , ia tak beracun :)

4. mana lebih elok yang byk garam atau takda?
- rumpai laut yang dah timbul garam menunjukkan ia dah kering.. yang tidak bergaram ia masih lembab.

5. Boleh ka org mengandung atau menyusukan anak atau alergic memakan rumpai laut?
- Berantung kepada individu , jika diawal pemakanan menunjukkan kesan negatif, di nasihatkan jgn mengambil rumpai laut , mungkin anda alegric dgn seafood .

6. Rumpai laut celop atau tiruan?
- ada yang mengambil kesempatan merendam rumpai laut putih dgn pewarna ungu untuk menghasilkan pmc ungu kerana harga yang lebih tinggi. jika anda merendam ungu tersebut, warna purple menjadi luntur , itu adalah rumpai celop/tiruan

7.kenapa ada rumpai laut kecil ada panjang ada yang besar..
- terdapat 10 jenis rumpai laut yang di komersialkan di malaysia diantaranya jenis flower , brown dan green. kesemua bentuk rumpai ini adalah berbeza.namun tetap menghasilkan warna yang sama jika proses pengeringan dilakukan adalah sama

8. Berapa lama tahan rumpai laut ni ? takda expired ker?
kalau disimpan di tempat yang kering, ia menjadi keras tapi masih elok .bopleh bertahan 2-3 bulan.

9. Perlu sijil halal atau KkM ker rumpai laut?
-Rumpai laut masih dalam bentuk semula jadi, anda tidak perlu ragui status halal kerana ia sama seperti anda membeli sayur dan ikan di pasar yg tiada sijil halal dan kkm..lain lah jika ia telah diproses menjadi produk :) ..

10. kenapa rumpai laut saya tak jadi agar2 selepas masuk peti sejuk?
- utk 100 gram di syorkan hanya 1 liter air sahaja . semakin kurang air , semakin kaw la pati seaweed . kalau byk air sama jer kita minum air :)  kita bukan nak minum air pun..